Ars Musica Ensemble

jongeren & volwassenen

De dirigent

Het ensemble staat onder de deskundige en artistieke leiding van Dominiek Reynaert. Reeds op jonge leeftijd had Dominiek een uitgesproken passie voor muziek. Na zijn studies in de muziekacademie van Oostende trok hij naar de conservatoria van Gent en Brussel waar hij zich specialiseerde in de Algemene Muziekleer en Piano. 
 
Na zijn studies nam hij elke uitdaging met beide handen aan. Omdat "lesgeven in een academie" voor hem geen uitdaging bood, besloot hij zijn eigen muziekschool op te richten en deze dan ook naar zijn eigen smaak in te "kleuren". Het resultaat mag gezien worden... 
 
Lesgeven, concerten, regisseren, creëren... als hij maar artistiek in de weer kan zijn en zijn enthousiasme en passie kan delen en doorgeven aan anderen. Ook bij dit ensemble werkt zijn enthousiasme enorm aantstekelijk en slaagt hij er telkens weer in het ensemble bij elke productie zichzelf te laten overtreffen. 

De muzikanten

Het merendeel van de muzikanten genoot een opleiding bij Muziekschool Ars Musica en wilden na deze opleiding het 'samen musiceren' verder zetten. Ook muzikanten van buitenaf kunnen aansluiten bij het ensemble. Het is een enthousiaste, gepassioneerde bende, waarbij de jongste 12 is en de oudste al een stuk in de 40. Samen intensief musiceren, concerteren én plezier beleven maar steeds met het oog op het afleveren van een kwalitatieve performance! Naast een wekelijkse repetitie van 3 uur, gaat het ensemble ook jaarlijks op 4-daagse stage zodat aankomende projecten grondig kunnen worden voorbereid. 

Zin om bij het ensemble aan te sluiten of wil je graag dat het ensemble jouw evenement muzikaal opluistert? Stuur een mailtje naar dominiek [at] muziekschoolarsmusica.be.