Instrumentlessen

vanaf 6 jaar

Een instrument leren bespelen kan van bij aanvang!

Klik HIER en ga op ontdekkingstocht doorheen het aanbod van instrumenten!

In principe worden ALLE instrumenten bij Ars Musica onderwezen. Het is een kwestie van vraag en aanbod.
Hieronder geven wij een overzicht van de instrumenten die momenteel binnen de afdeling muziek van Ars Musica worden aangeboden. Zit het instrument van jouw keuze er niet tussen? Stuur ons dan zeker een mailtje met jouw vraag! info [at] muziekschoolarsmusica.be (subject: Aanbod%20instrument)

Heb je als jongere de cursus AMV reeds afgerond of beschik je als volwassene over een basisopleidng AMV dan kan je bij Ars Musica enkel instrumentles volgen. En dit zonder andere verplichte vakken! 

Strijkers

  • Viool, altviool, cello, contrabas

Je kent ze beslist wel. De grote strijkersfamilie... U vraagt...? Wij bieden aan! 

Snaarinstrumenten

  • Gitaar, harp

Zeg zomaar niet 'gitaar'... Akoestische gitaar, elektrische gitaar, basgitaar,... Van klassiek tot pop en rock én zelfs flamenco. You name it, Ars Musica brings it on! En vergeet uiteraard de harp niet! Hoe meer snaren, hoe liever!! 

 

Houtblazers

  • Dwarsfluit, hobo, klarinet en saxofoon

Ook de dwarsfluit en saxofoon zijn houtblazers. De dwarsfluit omdat haar voorloper van hout werd gemaakt. De saxofoon wordt net als de klarinet en hobo met een riet bespeeld en hoort daarom tot deze familie.  

Koperblazers

  • Trompet, hoorn, trombone,... 
Ga voor een minder gekend instrument en ontdek wat een kopeberblazer allemaal te bieden heeft... Veel meer dan je denkt! How cool is this?!

Toetsen

  • Piano, keyboard, accordeon 
Bij Ars Musica kan je terecht voor zowel een opleiding klassieke piano of accordeon, maar ook voor het 'modernere werk' met begeleidingspraktijk of keyboard. Voor elk wat wils dus! 

Slagwerk

Percussie of melodisch slagwerk,... Klassiek, pop, jazz. Of kies je liever gewoon voor drum... Een aanbod op maat dus! 

Zang

Juist ademen, articuleren, soepele kaak, ruime mondholte,... Het zijn maar enkele aspecten bij het zingen. Tijdens de zangles word je je hiervan bewust zodat je je zangtechniek kan optimaliseren.